öltönyök esetén hogyan válasszunk?

Miután megnéztük a hölgyek hogyan válasszanak maguknak ruhát, lássuk a férfiaknak mit kell tudni az alkalmi öltözékekről. Erre a remek kis összeállításra a férfiruhaszalon.hu-n bukkantam. Uraim figyelni tessék:

“Esküvői öltöny vásárlás, kölcsönzés vagy varratás

Esküvői öltöny vásárlás:

A leggyakoribb és legpraktikusabb mód az esküvői öltöny beszerzésére annak megvétele. Egy szép ceremónia öltöny olyan ruhadarab, amire minden vőlegénynek szüksége van. A ceremónia öltönyök nagy előnye, hogy a vőlegény kiemelkedik, kitűnik a vendégsereg férfi tagjai közül, csak úgy, mint a menyasszony a násznép hölgy tagjai közül. Ennek a napnak bizony Önről és párjáról kell szólnia, fontos, hogy Önök büszkélkedhessenek a legszebb viselettel az esküvőn. Egy szolid, egyszerű öltönyben a legsármosabb vőlegény is elveszik a násznép tagjai között. Vőlegény öltönyökből hatalmas a kínálat, így nem nehéz olyat találni, amit esetleg később is viselhet.
esküvői öltöny anyagminta:
Ha nem átlagos öltönyt szeretne, érdemes a ruhaszalonok kínálatából válogatni, hiszen az eladó darabok közt minden öltönytípus megtalálható. Emellett az anyagválaszték is szélesebb, mivel az igényes szalonok sokféle külföldi márka alkalmi ruháit kínálják megvételre.
Vásárláskor több mérettáblából (normál, magas-karcsú, telt) válogathat, és lehetőség van különböző méretű zakót és nadrágot választani. Így biztosan megtalálja a tökéletes méretet. Természetesen minden összeállítást felpróbálhat, hogy végül azt az esküvői öltönyt vigye haza, ami a legjobban mutat Önön.
Esküvői öltöny kölcsönzés:

Esküvői öltönyt kölcsönözni is lehet, csakúgy, mint menyasszonyi ruhát. Ám, kedves férfiak, az Önök választási lehetőségei ezen a téren sokkal szerényebbek, mint a hölgyeké. Az alkalmi ruha szalonok kevés öltönyt tartanak bérlésre, hiszen a többség inkább megveszi a ceremónián viselt öltönyét, hogy később más alkalmakon is viselhesse.
Ezért a kölcsönzés azok számára kedvező megoldás, akik egyáltalán nem hordanak öltönyt, csakis a lakodalom tiszteletére bújnak elegáns alkalmi ruhába. Amennyiben Ön a bérlés mellett teszi le a voksát, készüljön fel a szűkös kínálatra. Ha nagyon ragaszkodik valamilyen nem szokványos mintához vagy anyaghoz, elképzelhető, hogy nehéz lesz rátalálnia.

Esküvői öltöny varratás:

Arra is akad példa, hogy a vőlegény varratja az esküvőn viselt öltönyét. A varratás általában akkor jön szóba, ha a vőlegénynek olyan méretei vagy speciális igényei vannak, melyeket csak egy személyre szabott öltöny elkészítésével lehet kielégíteni.
Ha ezen az alternatíván gondolkodik, tervezzen jó előre, mivel ez az út a legidőigényesebb. Többször kell próbára menni, tehát ez egy macerásabb folyamat, mint betérni egy üzletbe, ahol kiválasztja a megfelelő öltönyt, melyet a helyszínen önre is igazítanak. A varratott öltönyök másik hátránya, hogy a darab elkészültéig nem láthatja, így nem tudhatja, hogyan fog mutatni Önön. Ha a szabó jól dolgozott, és pontosan eltalálta, milyen esküvői öltönyt képzelt el magának, akkor nincs gond. Egy remek, egyedi alkalmi ruhával fog gazdagodni. Ha viszont a végeredmény nem egészen olyan, mint amit Ön elképzelt magán, azt már nehéz orvosolni.”

Most már tehát nincs más hátra mint összehangolni a választott darabot a menyasszony ruhájával, illetve az esküvő színeivel. Ez lehet egy színes díszzsebkendő vagy a menyasszony csokrából egy azonos virágból virágkitűző. Általában az ing színével is lehet harmonizálni, vagy a nyakkendő színével. Millió és egy variáció áll a vőlegények előtt is. Ami viszont mindennél fontosabb, hogy érezzék jól magukat a ruhában és ne feszengjenek egy esetlegesen rosszul megválasztott színű (hupikék vagy babarózsaszín…)ing miatt. Kedves menyasszonyok és hölgyeim ne felejtsük el, hogy a férfi tűrőképességének is vannak határai. :D Ne aggassuk tele nekünk tetsző dolgokkal ha neki nem a stílusa.

165440_4840547_400_300_4e362c69defb3871e741bbaaca6ba1e7                       613215_3628722_400_300_eb4ec43a8a58ab124b6e43c1a9ae47a0