vegyük vagy béreljük? netalán varrassuk a menyasszonyi ruhát?

Üdvözlet Mindenkinek!

Minden menyasszony  álmaiban él a tökéletes menyasszonyi ruha. Az internetet böngészve sokan meg is látják az igazit, de mi történik ha az egy csodás designer darab ami elérhetetlenül drága? Ne keseredjünk el, ha pont olyat szerettünk volna, mert nagyszerű darabokat lehet találni itthon is  jóval olcsóbban. Ezen kívül lehetőség van varratni és kölcsönözni is. De mire kell figyelni ha kölcsönzésre adjátok a fejeteket? És varrassuk vagy kölcsönözzük? A Romantika szalon remekül összefoglalta a tudnivalókat amiket most meg is osztok veletek:

Néhány menyasszonynak vannak egyedi elképzelései, amit csak varratással lehet kivitelezni.

Ezzel egy probléma van, nem biztos hogy úgy áll az a ruha, ahogy a menyasszony elképzelte. Viszont akkor már késő, ki kell fizetni akkor is, ha nem tetszik. Ezzel szemben a kölcsönzésnél annyi fazonú és színű ruhát próbál meg a menyasszony, amennyit szeretne így bőven van miből válogatni. A válasz tehát egyértelmű: egyszerűbb és praktikusabb kölcsönözni a ruhát, mint varratni. És akkor még nem említettük azt, hogy ilyen minőségű anyagokat nem is lehet idehaza vásárolni. Nem is beszélve a gyártási technológiáról, ami eleve sokkal magasabb szintű egy márkaruha gyártójánál, mintha házilag készül a ruha.

Elvégre az ember lánya egyszer megy férjhez (jó esetben), akkor adja meg a módját és ne elégedjen meg másolatokkal ugyanazért az összegért.

Honnét tudom, hogy melyik ruha az eredeti?
Minden ruha gyártójának a honlapján szerepelnek az eredeti ruhákat forgalmazó partnereik, márkakereskedéseik!
(pl: www.sanpatrick.comwww.pronovias.com) Ha ezekben a hivatalos felsorolásokban nem szerepel a szalon, ahol ruhát próbál, akkor erősen meg kell kérdőjelezni a ruha eredetiségét!

Mennyi idővel korábban kell lefoglalni a ruhát?
A tapasztalatok azt mutatják, hogy a lányok az esküvő előtt 7-8 hónappal már elkezdik keresni a RUHÁT. Az új kollekció általában minden év október végére megérkezik, akkor elkezdődhet a próbálgatás.

Honnét tudom, hogy mi áll jól nekem?
A ruha színét a bőr tónusához, a szem és a haj színéhez szokás választani. Egy színvonalas szalonban sok esetben azonos fazonú ruhából mindkét színű (fehér és törtfehér) rendelkezésre áll, így azokat felpróbálva könnyen el lehet dönteni, hogy melyik szín áll jobban.

Milyen fazont válasszak?
Figyelembe kell venni a testalkati sajátosságokat (magasság, mellbőség, csípő szélessége…), és ennek függvényében kell próbálni a fazonokat. Minden esetben kérjük ki a szalonban dolgozók véleményét, hisz ők jóval rutinosabbak, mivel az évek során rengeteg tapasztalatra tettek szert.

Milyen kiegészítőket válasszak a ruhához?
Figyelembe kell venni a ruha fazonját, dekoltázsát. Célszerű a ruhához próbálni a kiegészítőket (nyaklánc, hajdísz, fátyol, kistáska, kesztyű), mert akkor egész biztos lehet abban, hogy nincs színárnyalatban eltérés a ruha és a kiegészítő között.

Kivel menjek ruhapróbára?
Általában két vagy három kísérővel mennek a lányok ruhapróbára. Egy a lényeg, hogy olyan embereket vigyen magával a menyasszony, akikről tudja, hogy biztosan elfogulatlan, és őszinte véleményt alkotnak (édesanya, testvér, barátnő).